‘Ik ben rijk door liefde, niet met geld’

Lees nu het magazine over dakloosheid

Dit is Ronald Cornelisse (55) uit Amsterdam in zijn piepkleine boot in Amsterdam-Zuid, waar hij samen met zijn hond en trouwe maatje Siro al zeven jaar leeft. Zijn vertrouwen in ‘het systeem’ is weg, want hij valt qua regelingen of maatschappelijke hulp tussen wal en schip omdat hij en z’n hond niet welkom zijn.

De maatschappij ziet hem als ‘zelfredzame dakloze’. Wij zien hem als Ronald en wij houden van hem. Ronald is – mét Siro – al jaren welkom in ons inloophuis WAL-125 en een graag geziene gast. Ondertussen is hij vrijwilliger geworden bij de inloop en kent hij vele bezoekers persoonlijk. We hebben hem niet alleen een sleutel gegeven, maar ook vertrouwen. ‘Dit vertrouwen geeft mij eigenwaarde’, zegt hij. ‘Ik voel me gezien en geliefd en m’n collega’s zijn knettergek op me.’

Onze inloop is bijna het hele jaar hopen. Samen met een groot team vrijwilligers en onze coördinator zetten we ons in om de 70 bezoekers die er dagelijks komen écht te zien. We zijn er voor ze met een luisterend oor, een kop koffie en een warme maaltijd. We zijn ervoor hen bij alle vragen die er zijn en geleiden ze door naar reguliere zorg.

In ons magazine kunt u meer lezen over THDV en dakloosheid, zie link en plaatje hieronder

Hartelijke groet,

Ronald Koops

Verhalenverteller THDV

Donaties

Zijn mogelijk via onderstaande knop of door zelf geld over te maken naar:

IBAN: NL11 TRIO 078 13 22 618
tnv: Stichting Het Passion

Het Passion is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) waardoor giften in aanmerking komen voor belastingaftrek.

Vrijwilligers

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder vrijwilligers.
De vrijwilliger is de toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander.