Vakantievrijwilligers

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je van toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander, daarmee maak jij het verschil. Op Het Passion kan je je inzetten als vakantievrijwilliger of als vaste vrijwilliger.

Over de werkvakantie
Tijdens een diaconale werkvakantie op Het Passion ben je als vrijwilliger een midweek lang de onmisbare schakel in het leven van onze gasten. Je zorgt voor dagelijkse regelmaat en rust in ons huis. Lees het verhaal van Jenny die als vrijwilliger een midweek op Het Passion was. Of luister naar het verhaal van Dieneke, die in het weekend op Het Passion nabij is voor gasten en bewoners. Een van de bewoners vertelt zijn eigen verhaal. Lees meer in de folder.

Een waardevolle ervaring
Samen met onze gasten steek je als vakantievrijwilliger de handen uit de mouwen. Want op Het Passion is altijd wel wat te doen. Met elkaar in contact, van mens tot mens, daar gaat het om. Tijdens het koken, het werken in de tuin of bij een kop koffie maakt jouw aandachtig luisteren het verschil. Zodat onze gasten zich gezien en gekend voelen, misschien wel voor de eerste keer in hun leven. Daarnaast is er de ruimte om zelf te genieten van de rust en de omgeving. In overleg met de begeleiding is je dagindeling flexibel.

Wat kun je doen?
Vakantievrijwilligers zorgen met elkaar dat de gasten het goed hebben. Op tijd eten en drinken, ontspannen en inspannen. Je kookt voor de gasten en maakt ’s ochtends de gemeenschappelijke ruimte schoon. De gasten worden voor zover als mogelijk en wenselijk ingezet bij alle huishoudelijke activiteiten. De professionele begeleiders bepalen welke gasten bij verschillende taken kunnen meehelpen. Buiten kan er van alles gedaan worden op en rond het erf, de tuin, de moestuin, de boomgaard of een karweitje aan één van de panden. Er is altijd wel werk te doen.

Voor wie?
Iedereen is welkom als vakantievrijwilliger. Alleen, samen met je partner, een groepje vrienden, familie, collega’s, studieclub, gemeenteleden of kring. Met andere vrijwilligers deel je een gezamenlijk onderkomen. De bijna 200 jaar oude verbouwde jongveeschuur heeft een woonkamer en 4 slaapkamers met een eigen douche en toilet. We hebben 52 weken per jaar vrijwilligers nodig.

Praktische informatie
De diaconale werkvakantie start op maandagochtend om 10:00 uur met een introductie en eindigt zaterdagochtend na het ontbijt. Op basis van volpension betaalt u voor de midweek €81,75, inclusief 9% BTW.

Aanmelden als vrijwilliger

Vrijwilligers

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder vrijwilligers.
De vrijwilliger is de toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander.

Ervaringen van vrijwilligers:

Word vakantievrijwilliger

Samen met onze gasten steek je als vakantievrijwilliger de handen uit de mouwen. Want op Het Passion is altijd wel wat te doen. Met elkaar in contact, van mens tot mens, daar gaat het om. Tijdens het koken, het werken in de tuin of bij een kop koffie maakt jouw aandachtig luisteren het verschil.

Aanmelden als vrijwilliger