Onze vrijwilligers maken het verschil

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je van toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander, daarmee maak jij het verschil. Als vakantievrijwilliger of vaste vrijwilliger.

Vakantievrijwilligers

Tijdens een diaconale werkvakantie op Het Passion ben je als vrijwilliger een midweek lang de onmisbare schakel in het leven van onze gasten. Je zorgt voor dagelijkse regelmaat en rust in ons huis. Lees het verhaal van Jenny die als vrijwilliger een midweek op Het Passion was. Of luister naar het verhaal van Dieneke, die in het weekend op Het Passion nabij is voor gasten en bewoners. Een van de bewoners vertelt zijn eigen verhaal

Vaste vrijwilligers

Op Het Passion zijn diverse activiteiten te doen voor mensen met verschillende gaven en mogelijkheden. Onze vaste vrijwilligers kunnen (een dag of dagdeel per week) helpen bij de dagelijkse zorg voor de gasten. Denk aan schoonmaak, houtbewerking of het onderhoud van bijvoorbeeld de moestuin. Voor meer informatie, zie verder op deze pagina.

Vakantievrijwilliger
Samen met onze gasten steek je als vakantievrijwilliger de handen uit de mouwen. Want op Het Passion is altijd wel wat te doen. Met elkaar in contact, van mens tot mens, daar gaat het om. Tijdens het koken, het werken in de tuin of bij een kop koffie maakt jouw aandachtig luisteren het verschil. Zodat onze gasten zich gezien en gekend voelen, misschien wel voor de eerste keer in hun leven. Daarnaast is er de ruimte om zelf te genieten van de rust en de omgeving. In overleg met de begeleiding is je dagindeling flexibel.

Wat kun je doen?
Vakantievrijwilligers zorgen met elkaar dat de gasten het goed hebben. Op tijd eten en drinken, ontspannen en inspannen. Je kookt voor de gasten en maakt ’s ochtends de gemeenschappelijke ruimte schoon. De gasten worden voor zover als mogelijk en wenselijk ingezet bij alle huishoudelijke activiteiten. De professionele begeleiders bepalen welke gasten bij verschillende taken kunnen meehelpen. Daarnaast is er ruimte om samen met de gasten creatieve activiteiten te doen, zoals bijvoorbeeld tekenen, schilderen, boetseren en houtbewerken. Buiten kan er van alles gedaan worden op en rond het erf, de tuin, de moestuin, de dierenverzorging, de boomgaard of een karweitje aan één van de panden. Er is altijd wel werk te doen.

Naast deze dagelijkse tijdbesteding is er uiteraard ook ruimte om zelf te genieten van de rust en de omgeving. In overleg met de begeleiding is je dagindeling flexibel.

Voor wie?
Iedereen is welkom als vakantievrijwilliger. Alleen, samen met je partner, een groepje vrienden, familie, collega’s, studieclub, gemeenteleden of kring. Je deelt je vakantie met de andere vrijwilligers in een gezamenlijk onderkomen. De bijna 200 jaar oude schuur heeft een woonkamer en 6 geriefelijke slaapkamers met een eigen douche en toilet. We hebben 52 weken per jaar vrijwilligers nodig.

De diaconale werkvakantie start op maandagochtend om 10:00 uur met een introductie en eindigt zaterdagochtend na het ontbijt. Op basis van volpension betaalt u voor de midweek €75,00.

Meld je aan via deze link

Vaste vrijwilliger
Als vaste vrijwilliger ondersteun je een dag of dagdeel per week het werk en de begeleiding op Het Passion. Denk aan de boekhouding, de moestuin, de schoonmaak, ondersteuning van de begeleiding, houtbewerking, terreinonderhoud et cetera. We kennen een grote diversiteit aan vrijwilligers.

o Stafvervangers
Stafvervangers zijn aanwezig van vrijdagavond / zaterdagochtend tot zondagavond. Zij vervangen de vaste staf Jan en Jeannette in het weekend en zijn verantwoordelijk voor de dagstructuur en het koken van de maaltijden. Daarnaast besteden ze hun tijd en aandacht aan de gasten. Per weekend hebben we minimaal 2 en maximaal 4 stafvervangers nodig. Op dit moment zijn er circa 50 mensen die meewerken als stafvervanger. Van de stafvervanger wordt verwacht dat hij of zij 3 of 4 weekenden per jaar vervangt. Voor stafvervanging kunt u zich aanmelden bij: Jan en Jacquelina, info@hetpassion.nl tel. 0314 382462.

o Groepswerkers
Het Passion zoekt vaste vrijwilligers die vanuit hun betrokkenheid, achtergrond en ervaring zich regelmatig willen inzetten voor ondersteuning van de professionele medewerkers. Interesse? Neem contact op met Luuk Krol info@hetpassion.nl, tel. 0314 382462.

o Huishoudelijke krachten
Elke ochtend wordt onder leiding van de huishoudelijke kracht de Deel (de huiskamer en de keuken voor gasten, vrijwilligers en de begeleiding) door de diaconale vakantievrijwilligers schoon gemaakt. De huishoudelijke kracht zorgt er voor dat er voldoende voorraad aanwezig is voor de drie gezamenlijke maaltijden en de koffiemomenten.

o Tuinmannen en -vrouwen
Het Passion heeft een grote moestuin. We zoeken vrijwilligers die met enige regelmaat willen oogsten en schoffelen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met de kweker, de gasten en de vakantievrijwilligers.

o Groot onderhoud bomen en heggen
Heggen knippen, grasmaaien, snoeien, noem maar op. Minstens 4 maal per jaar hebben we vrijwilligers voor nodig die onder begeleiding van hoveniers de handen uit de mouwen kunnen steken. Wil je zo af en toe je bezighouden met onderhoud aan de tuin? Dan ben je van harte welkom!

o Klusvrijwilliger
De klusvrijwilliger is altijd welkom! Het monumentale complex vraagt veel onderhoud en je kunt ons altijd wel helpen met jouw specialiteit: timmeren, schilderwerk, loodgieter, elektra, periodiek onderhoud enzovoort.

o Rijvrijwilliger
De rijvrijwilliger rijdt de gasten naar plekken waar ze een intake hebben, een gesprek hebben of door gaan naar een andere instelling. De kilometerkosten worden vergoed.

Meld je aan via deze link

Donaties

Zijn mogelijk via onderstaande knop of door zelf geld over te maken naar:

IBAN: NL11 TRIO 078 13 22 618
tnv: Stichting Het Passion

Het Passion is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) waardoor giften in aanmerking komen voor belastingaftrek.

Vrijwilligers

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder vrijwilligers.
De vrijwilliger is de toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander.