Vrijwilligerswerk (vast)

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder de inzet van onze vakantievrijwilligers en vaste vrijwilligers. Als vrijwilliger ben je van toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander, daarmee maak jij het verschil. Op Het Passion kan je je inzetten als vaste vrijwilliger of als vakantievrijwilliger.

Aanmelden als vrijwilliger

Wil jij ook graag jouw steentje bijdragen aan een nieuwe kans voor onze gasten? Kom dan eens in contact voor meer informatie en om kennis te maken. Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Voorbeelden van vrijwilligerswerk:

Als vaste vrijwilliger ondersteun je een dag of dagdeel per week het werk en de begeleiding op Het Passion. Denk hierbij aan ondersteunende taken zoals tuinieren in de moestuin, de schoonmaak, ondersteuning van de begeleiding, houtbewerking, terreinonderhoud et cetera. Als vrijwilliger doe je leuke en nieuwe ervaringen op en kun je een groot verschil maken in het leven van onze gasten.

Stafvervangers

Stafvervangers zijn aanwezig van vrijdagavond / zaterdagochtend tot zondagavond/maandagochtend. Zij vervangen de vaste staf Jan en Jeannette in het weekend en zijn verantwoordelijk voor de dagstructuur en het koken van de maaltijden. Daarnaast besteden ze hun tijd en aandacht aan de gasten. Per weekend hebben we minimaal 2 en maximaal 4 stafvervangers nodig. Op dit moment zijn er circa 50 mensen die meewerken als stafvervanger. Van de stafvervanger wordt verwacht dat hij of zij 3 of 4 weekenden per jaar vervangt.

Groepswerkers

Het Passion zoekt vaste vrijwilligers die vanuit hun betrokkenheid, achtergrond en ervaring zich regelmatig willen inzetten voor ondersteuning van de professionele medewerkers.

Huishoudelijke krachten

Elke ochtend wordt onder leiding van de huishoudelijke kracht de Deel (de huiskamer en de keuken voor gasten, vrijwilligers en de begeleiding) door de diaconale vakantievrijwilligers schoongemaakt. Na de koffie is er gelegenheid voor overige werkzaamheden en of contact met gasten en vrijwilligers.

Tuinmannen en -vrouwen

Het Passion heeft een grote moestuin. We zoeken vrijwilligers die met enige regelmaat willen oogsten en schoffelen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met de kweker, de gasten en de vakantievrijwilligers.

Groot onderhoud bomen en heggen

Heggen knippen, snoeien, borders onkruidvrij houden, noem maar op. Minstens 4 maal per jaar hebben we daar (een groep) vrijwilligers voor nodig die, mogelijk onder begeleiding van hoveniers, de handen uit de mouwen kunnen steken. Wil je je zo af en toe je bezighouden met onderhoud aan de tuin? Dan ben je van harte welkom!

Klusvrijwilliger

De klusvrijwilliger is altijd welkom! Het monumentale complex vraagt veel onderhoud en je kunt ons altijd wel helpen met jouw specialiteit: timmeren, schilderwerk, loodgieter, elektra, periodiek onderhoud enzovoort.

Rijvrijwilliger

De rijvrijwilliger rijdt de gasten naar plekken waar ze een intake hebben, een gesprek hebben of doorgaan naar een andere instelling. De kilometerkosten worden vergoed.

Ervaringen van vrijwilligers:

Aanmelden als vrijwilliger

Wil jij ook graag jouw steentje bijdragen aan een nieuwe kans voor onze gasten? Kom dan eens in contact voor meer informatie en om kennis te maken. Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Aanmelden als vrijwilliger