It ain`t over till it`s over!

4M Event 2023: It ain`t over till it`s over. 1.000 mannen. Verschillende karakters, verschillende achtergronden. Een diversiteit aan onderwerpen. Wat brengt dat teweeg? 4 Maart 2023 vond het mannenevent van 4M plaats in de Basiliek in Veenendaal. Een dag met sprekers, muziek en humor, zowel op het podium als onder elkaar. Het Passion had hiervoor een aantal vrijkaarten gekregen voor de gasten.

Het Passion is een time-outvoorziening voor mensen die dakloos zijn en of verslaafd. In de Achterhoek kunnen ze 4 tot weken op adem komen. Omringt door vakantievrijwilligers uit heel het land en begeleidt door geschoold personeel is er een sfeer van rust en gezamenlijkheid die helend werkt.

Tim, Richard, Benjamin, André en Jan hebben zijn op deze zaterdag naar de Basiliek in Veenendaal gereden. Na een hartelijk ontvangst hebben we de eerste spreker ontmoet: Anton, The Barefoot Dutchman. Anton vertelde ons over zijn extreme blootvoetse wandelingen en het effect daarvan op zijn mentale gezondheid en weerbaarheid. Door het kwetsbaar delen van zijn verhalen hoopt hij op een positieve invloed in de depressies van veel mannen.

Ook de andere sprekers maakten indruk en cabaretier Tim Zingt zorgde voor een leuk stukje humor. Verder was er een keuzeprogramma met seminars en sportieve activiteiten. Terwijl Benjamin en Tim van grote hoogte een sprong waagden en hun best deden op een rodeo stier volgde Richard met André enkele seminars.

Het was een waardevolle en mooie dag waarin we hoorden dat nieuwe uitdagingen en moeite zullen komen. Maar wat er ook op ons pad komt we mogen de richting gaan die God ons wijst. En één ding weten we zeker: It ain’t over.. till it’s over.

Hieronder een impressie van 2 van de gasten.

Tim: Als weekenduitje kreeg ik het aanbod om mee te gaan naar een dag van de 4e Musketier. Ik had er nog nooit van gehoord en van horen en zeggen hoorde ik dat het een ervaring was om minimaal 1 keer mee te maken. Hier hoefde ik dus geen 2 keer over na te denken en zei gelijk ja. De reis ernaartoe was al een mooi begin van de dag. Mooie gesprekken met elkaar en daar aangekomen genoten we van koffie en een broodje rookworst. In de grote zaal was het hoofdprogramma. Dit bestond uit lezingen, muziek en een cabaretier. Als allereerste hadden we een warming-up. Deze bestond uit het spel steen, schaar, papier. Hier ging het natuurlijk helemaal los met de mannen. Een polonaise tot gevolg, waarbij het dak eraf ging. Na het hoofdprogramma hadden we de keus om naar verschillende seminars te gaan met uiteenlopende thema`s.

Van Vaderschap tot leiderschap vanuit de oorsprong. Ik koos voor de laatste. Dit heeft mij geïnspireerd, omdat ik er over om ondernemer te worden. Als klap op de vuurpijl heb ik ook nog mijn angsten overwonnen door de musketier jump te doen. Springen vanaf de 2e verdieping van het gebouw en dan landen op een groot luchtkussen. Een ander evenement dat wordt georganiseerd door 4M is de Muskathlon. Het inzamelingsproject van 4M. Door te fietsen, hardlopen of lopen, zamelen deelnemers geld in voor projecten. Ik ben hier erg in geïnteresseerd geraakt. Al met al een geweldige dag en zeker een aanrader voor mannen

Richard: De reis erheen was inderdaad al mooi, gesprekken onderling en met de vrijwilligers. Daarna ging iedereen naar de korte seminars wat je belangstelling heeft, twee spraken me aan. Leiderschap vanuit de oorsprong en inefficiënt vaderschap. Zeker door ik laatste werd ik geraakt. Ik ben zelf vader van drie kinderen en opa van twee kleinkinderen en mijn eigen vader is overleden, die ik sinds m’n 28-ste niet had gezien. Wat me vooral trof is dat ik inzag dat ik een kopie van mezelf wilde maken en dat mijn kind moest voldoen aan hoe ik ben of werk, terwijl het gaat om wie hij is en wat hij kan en nodig heeft in gevoel en denken, niet hoe ik vind hoe het moet. Mijn jongste is nu acht en ik ga proberen hem te zien. Verder was het geweldig om met 1.000 mannen bij elkaar te zijn en ik vond het heerlijk om juist met elkaar man te zijn in deze samenleving en niet alleen stoer, maar ook kwetsbaar. Ieder met zijn eigen verhaal.

Donaties

Zijn mogelijk via onderstaande knop of door zelf geld over te maken naar:

IBAN: NL11 TRIO 078 13 22 618
tnv: Stichting Het Passion

Het Passion is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) waardoor giften in aanmerking komen voor belastingaftrek.

Vrijwilligers

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder vrijwilligers.
De vrijwilliger is de toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander.