‘Ik heb niet alleen gegeven, maar ook ontvangen’

Anneke uit Noord Holland heeft een werkvakantie gedaan bij Het Passion in Hummelo.  De midweek bepaalde haar bij haar eigen kleine geluk. ‘Je kunt zo maar een verkeerde afslag nemen in je leven met grote gevolgen.’

Een midweek lang draaide ze mee als vakantievrijwilliger bij Het Passion, een time-outvoorziening voor onder meer daklozen en mensen die worstelen met een verslaving. Ze is er ‘helemaal blanco ingegaan’, zegt ze zelf. ‘Het was zeer indrukwekkend. Ik kende niemand, ook de andere vrijwilligers kende ik niet.’ En dus probeerde ze tijdens de gezamenlijke momenten zoals koffiedrinken of lunch gewoon maar aansluiting te zoeken bij de gasten. Anneke: ‘Het viel me meteen op dat de gasten van Het Passion heel open waren en hun verhalen met mij deelden. Door hun verhalen heb ik geleerd dat je echt in de problemen kan komen als je een verkeerde afslag neemt in het leven.’ Het bracht haar ook tot hernieuwd besef: wat heb ik het eigenlijk goed in mijn leven: ‘Je staat door zo’n week veel meer stil bij je eigen genade.’

Verbinding met kwetsbaarheid

Wat heeft de week uiteindelijk met haar gedaan? Anneke: ‘Ik besefte me opnieuw dat Jezus zich niet te hoog voelde voor wie dan ook, maar juist verbinding zocht met kwetsbare mensen. En dat het helemaal niet moeilijk is om verbinding te zoeken met hen. Je gaat gewoon bij ze zitten en dan ontstaat er vanzelf een praatje. Ik verwachte niets van hen en zij niet van mij. De sfeer was wat dat betreft heel ontspannen.’

De vrijwilligersweek van Anneke is al lang en breed voorbij, maar de doelgroep van Het Passion heeft nog steeds een plekje in haar hart. ‘Ik blijf voor hen bidden, dat ze de liefde van de Heer mogen zien via vrijwilligers en andere mensen. Die week was echt de moeite waard, het voelt dat ik veel heb kunnen geven, maar het was ook echt een verrijking voor mezelf.’

Door het hele jaar, elke midweek, kunnen vrijwilligers een werkvakantie doen bij Het Passion. Voor meer informatie https://hetpassion.nl/vakantievrijwilligers/

Donaties

Zijn mogelijk via onderstaande knop of door zelf geld over te maken naar:

IBAN: NL11 TRIO 078 13 22 618
tnv: Stichting Het Passion

Het Passion is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) waardoor giften in aanmerking komen voor belastingaftrek.

Vrijwilligers

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder vrijwilligers.
De vrijwilliger is de toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander.