‘Even op adem komen’

Het motto van time-outvoorziening Het Passion voor dak- en thuislozen en verslaafden in Hummelo. Maar wat maakt Het Passion nou zo bijzonder? We vroegen het aan twee vakantievrijwilligers die een midweek op Het Passion zijn.

Elke maandag starten 2-4 vakantievrijwilligers op Het Passion voor een midweek er zijn voor de gasten. Er is een dagelijks ritme zodat de gasten structuur in hun leven krijgen. Om vaste tijden wordt er gegeten met de gasten, ´s ochtends met elkaar een kopje koffie drinken en een praatje maken, maar er is ook ruimte voor eigen tijd invulling. Vrijwilliger Nieske vertelt over de week:
“We geven zelf voor een deel invulling aan de dag – zo hadden we gisteren zin om een stukje te wandelen. Dus dat hebben we met de begeleiding overlegd en zijn zo met twee van de gasten gaan wandelen. Dan loop je samen en krijg je hele mooie gesprekken.”
Vriendin Jannie vult aan: “Op de vrijdagmiddag staat meestal ook een uitje gepland. Dan is het maar net wat zij leuk vinden – de ene keer is het wandelen en kopje koffie drinken, of we zijn naar een kasteel geweest; dat vonden ze prachtig! Er is natuurlijk wel een vastgestelde structuur waar ze houvast aan hebben, zo is het én gezellig en gestructureerd zodat ze hun leven een beetje op de rit kunnen zetten.
We hebben in die zin geen verantwoording: De begeleiding bepaald het programma, de begeleiding bepaald wat we gaan eten; als er dan wat is tussen de gasten trekken wij ons terug en kunnen we het even overleggen met de begeleiding. Wij mogen ‘zijn’. We zijn er gewoon, en we bewegen mee met de gasten en trekken ons terug als dat nodig is. Samen het eten klaarmaken, een dolletje maken bij de afwas. Het is het huiselijke, het gezellige.”

Lijk het jou ook mooi om mee te helpen als vrijwilliger? Ga voor meer info naar www.hetpassion.nl/vakantievrijwilligers/

Donaties

Zijn mogelijk via onderstaande knop of door zelf geld over te maken naar:

IBAN: NL11 TRIO 078 13 22 618
tnv: Stichting Het Passion

Het Passion is door de belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) waardoor giften in aanmerking komen voor belastingaftrek.

Vrijwilligers

Stichting Het Passion kan niet bestaan zonder vrijwilligers.
De vrijwilliger is de toegevoegde waarde voor de gasten. Onvoorwaardelijk er zijn als mens naast de ander.